Στα χνάρια ενός βενετού περιηγητή

Θεματική διαδρομή - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες

Διάρκεια: 90’ - 120’ | Τοποθεσία: Ενετικά Τείχη | Σημείο Εκκίνησης: Πύλη Ιησού


Με πυξίδα τις περιηγητικές σημειώσεις ενός βενετού ταξιδευτή, εξερευνούμε το Ηρακλείο των Βενετών: την Κάντια. 

Ερχόμενος από το παρελθόν, ο βενετός περιηγητής μάς ταξιδεύει πάνω στα Ενετικά Τείχη και μας αφηγείται την ιστορία της πόλης του. Πώς ήταν η πόλη του Ηρακλείου τότε; Ποια Ενετικά κτίρια βλέπουμε ακόμα και σήμερα; Πώς ζούσε ο κόσμος έξω από τα Τείχη της πόλης;

Ελάτε να περπατήσουμε πάνω στο πιο εντυπωσιακό οχυρωματικό έργο των Βενετών για να δούμε από ψηλά την πόλη μας. Μέσα από ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, θα αναγνωρίσουμε τα πιο σημαντικά κτίρια της Κάντια, θα διαβάσουμε ιστορίες μυστηρίου, θα λύσουμε γρίφους, θα ζήσουμε ως Βενετοί. Ελάτε, λοιπόν, να γίνουμε και εμείς περιηγητές και να γράψουμε τις δικές μας εντυπώσεις από την πόλη του Ηρακλείου.


  • Η θεματική διαδρομή απευθύνεται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα. 
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υλοποιήσετε τη διαδρομή αποκλειστικά μόνοι σας ή με την δική σας παρέα και με καθοδήγηση από ερμηνευτή μας, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα παρακάτω ή/και επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης.
  • Η συγκεκριμένη θεματική διαδρομή πραγματοποιείται δια ζώσης και με καθοδήγηση δικού μας ερμηνευτή.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.