Πολιτιστικές Διαδρομές

Μέσα από ποικίλες πολιτιστικές διαδρομές, το Exploration Children’s Museum δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε οικογένειες από όλο τον κόσμο να «περπατήσουν» την ιστορία της πόλης μας. Με σημείο αναφοράς τα επιβλητικά Ενετικά Τείχη, η πόλη του Ηρακλείου μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό μουσείο πόλης για τα παιδιά!

Οι πολιτιστικές διαδρομές είναι ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, μνημεία, φυσικά τοπία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος με στόχο οι επισκέπτες να γνωρίσουν τον τόπο μας μέσα από το παιχνίδι. Διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά. Γονείς και παιδιά εξερευνούν μαζί την ιστορία της πόλης μας, ανακαλύπτουν τη φυσική και πολιτιστική της κληρονομιά, γνωρίζουν ανθρώπους του σήμερα και του χθες. 

Διαλέξτε τη θεματική που σας αρέσει περισσότερο και ελάτε με την παρέα σας να ανακαλύψουμε μνημεία, ιστορίες και ανθρώπους της πόλης, του νερού και της φύσης!

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΛΗΣ: Πόσο καλά γνωρίζουμε την πόλη μας; Τι μυστικά κρύβει; Με οδηγό την ίδια την πόλη μας, εξερευνούμε τα μνημεία της και αναγνωρίζουμε την ιστορία τους, ανακαλύπτοντας ήρωες, βασιλιάδες, θεούς και ανθρώπους του παρελθόντος! 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΝΕΡΟΥ: Πού βρίσκεται το νερό γύρω μας; Τι ιστορίες μάς αφηγείται; Ελάτε να περπατήσουμε τους δρόμους τους νερού και να ανακαλύψουμε τον πολιτισμό και τις ιστορίες του, που κρύβονται στα μνημεία της πόλης μας!

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΦΥΣΗΣ: Ποια είναι τα μνημεία της φύσης μας; Ποιους θησαυρούς κρύβουν; Με αφορμή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, παιδιά και γονείς εξερευνούν τα φυσικά τοπία και ανακαλύπτουν μικρά και μεγάλα μυστικά του θαυμαστού κόσμου της φύσης.

Και η... εξερευνήση ξεκινά!