Το κυνήγι των 12 Θεών!

Διαδρομές Πόλης

Θεματική διαδρομή - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες

Διάρκεια: 90’ - 120’ | Τοποθεσία: Κέντρο πόλης Ηρακλείου | Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Ελευθερίας


Ο βασιλιάς των θεών, ο παντοδύναμος Δίας, ταξιδεύει εσπευσμένα στο νησί της Κρήτης! Ο λόγος; Μα.. επειδή χάθηκαν όλοι οι θεοί από του Ολύμπου την κορυφή! Ένας δυνατός νότιος άνεμος φύσηξε για τα καλά στον Όλυμπο και από τότε όλοι οι θρόνοι έμειναν αδειανοί. Πού να βρίσκεται τώρα η θεά Αθηνά; Πού να έχει τρυπώσει άραγε ο Ήφαιστος; Σε ποια κρητικά νερά κολυμπά ο Ποσειδώνας;

Γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην πόλη του Ηρακλείου. Με τη βοήθεια του Δία, λύνουν γρίφους, εξερευνούν μνημεία και ανακαλύπτουν τους 12 θεούς του Ολύμπου. Ανάμεσα τους βρίσκεται και το κουτί της Πανδώρας. Αλήθεια… θα τους βοηθήσει σ’ αυτή την τρελή αναζήτηση;

Δώδεκα θεοί σας περιμένουν κρυμμένοι σε δώδεκα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου! 

Είστε έτοιμοι να τους ανακαλύψετε;


  • Η θεματική διαδρομή απευθύνεται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα. 
  • Η διαδρομή πραγματοποιείται δια ζώσης και με καθοδήγηση από ερμηνευτή του Μουσείου.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση.
  • Τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υλοποιήσετε τη διαδρομή αποκλειστικά μόνοι σας ή με την δική σας παρέα (συγκεκριμένη ημέρα και ώρα), παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Η κράτηση είναι απαραίτητo να γίνεται τρεις (3) ημέρες νωρίτερα από την επιθυμητή ημέρα.