Βίρα τις άγκυρες!

Διαδρομές Νερού

Θεματική διαδρομή - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες

Διάρκεια: 90' - 120' | Τοποθεσία: Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου


Ο ύπνος μας διακόπτεται από την σειρήνα του πλοίου. Αυτή τη φορά δε μας καλεί για δουλειά. Σηκώνομαι αμέσως από το κρεβάτι και αντικρίζω το χαμόγελο του συντρόφου μου Μπέρτο: "Επιτέλους φίλε μου! Φτάσαμε! Το πιστεύεις;" Φτάσαμε! Πετάγομαι από την καμπίνα και τρέχω προς το κατάστρωμα. Μπροστά στα μάτια μου απλώνεται το μεγαλύτερο λιμάνι του Βενετσιάνικου στόλου στη Μεσόγειο!

Ο Τζιοβάνι, ένας νεαρός Βενετός στρατιώτης, μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να επισκεφτούμε το λιμάνι της Κάντιας, της «Βενετίας της Ανατολής». Μέσα από τις σελίδες του ημερολόγιού του, θα γνωρίσουμε τη ζωή στο Ενετικό Λιμάνι, θα εξερευνήσουμε τον πέτρινο γίγαντα και θα ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά του βενετσιάνικου στόλου.

Είστε έτοιμοι να αποβιβαστούμε με τον Τζιοβάνι;

  • Η θεματική διαδρομή απευθύνεται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα. 
  • Η διαδρομή πραγματοποιείται δια ζώσης και με καθοδήγηση από ερμηνευτή του Μουσείου.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση.
  • Τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υλοποιήσετε τη διαδρομή αποκλειστικά μόνοι σας ή με την δική σας παρέα (συγκεκριμένη ημέρα και ώρα), παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Η κράτηση είναι απαραίτητo να γίνεται τρεις (3) ημέρες νωρίτερα από την επιθυμητή ημέρα.