Τα Μυστικά του Δάσους

Διαδρομές Φύσης

Θεματική διαδρομή - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες

Διάρκεια: 120' - 150'  | Τοποθεσία: Δάσος Φουρνί 


Ποιους θησαυρούς κρύβει η φύση; Ποιους μπορούμε να συναντήσουμε σε ένα δάσος; Τι μπορούμε να βρούμε εκεί;

Γονείς και μικρά παιδιά γνωρίζουν τον μαγικό κόσμο του δάσους με αφορμή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού! Με οδηγό τις ίδιες τις αισθήσεις μας, εξερευνούμε ζώα και φυτά, αναγνωρίζουμε ήχους και εικόνες, παρατήρουμε και αισθανόμαστε τη φύση. Με έμπνευση την ίδια τη φύση, δημιουργούμε το δικό μας εικαστικό αποτύπωμα, ενώ απολαμβάνουμε ένα μοναδικό πικ νικ κάτω από τα δέντρα.

Ετοιμαστείτε για μια συναρπαστική εξερεύνηση και ελάτε μαζί μας για να ανακαλύψουμε τα μυστικά του δάσους!

  • Η θεματική διαδρομή απευθύνεται σε γονείς και παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα. 
  • Η διαδρομή πραγματοποιείται δια ζώσης και με καθοδήγηση από ερμηνευτή του Μουσείου.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση.
  • Τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υλοποιήσετε τη διαδρομή αποκλειστικά μόνοι σας ή με την δική σας παρέα (συγκεκριμένη ημέρα και ώρα), παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Η κράτηση είναι απαραίτητo να γίνεται τρεις (3) ημέρες νωρίτερα από την επιθυμητή ημέρα.