ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η εξερεύνηση είναι ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, ανακαλύψεις και φυσικά νέες εμπειρίες! 

Και τι γίνεται όταν αυτό το ταξίδι συνδυάζει το παιχνίδι με τον πολιτισμό; Τότε, σίγουρα έχεις συναντήσει το Exploration!

Το Exploration είναι το πρώτο κινητό παιδικό μουσείο στην Ελλάδα που ταξιδεύει συνεχώς παντού για όλα τα παιδιά! 

Με αποσκευές τα εκθέματα, τις συλλογές και τους ερμηνευτές μας, θα μας βρεις σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας να εξερευνούμε, να ανακαλύπτουμε και να παίζουμε!


ECM_city1_poster_GR.png

Πολιτιστικές Διαδρομές 2023
Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην πόλη μας!

Το Παιδικό Μουσείο Exploration συνεχίζει και αυτό το μήνα τις πολιτιστικές διαδρομές για όλη την οικογένεια με το αγαπημένο μας κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην πόλη μας!

Ο βασιλιάς των θεών, ο παντοδύναμος Δίας, ταξιδεύει εσπευσμένα στο νησί της Κρήτης! Ο λόγος; Μα.. επειδή χάθηκαν όλοι οι θεοί από του Ολύμπου την κορυφή! Ένας δυνατός νότιος άνεμος φύσηξε για τα καλά στον Όλυμπο και από τότε όλοι οι θρόνοι έμειναν αδειανοί. Πού να βρίσκεται τώρα η θεά Αθηνά; Πού να έχει τρυπώσει άραγε ο Ήφαιστος; Σε ποια κρητικά νερά κολυμπά ο Ποσειδώνας;

Γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην πόλη του Ηρακλείου. Με τη βοήθεια του Δία, λύνουν γρίφους, εξερευνούν μνημεία και ανακαλύπτουν τους 12 θεούς του Ολύμπου. Ανάμεσα τους βρίσκεται και το κουτί της Πανδώρας. Αλήθεια… θα τους βοηθήσει σ’ αυτή την τρελή αναζήτηση;

Η πολιτιστική διαδρομή «Το Κυνήγι των 12 Θεών» απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 4 ετών και άνω. Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2,9 και 16 Δεκεμβρίου (10.30πμ – 12.30μμ) με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας. 

Δώδεκα θεοί σας περιμένουν κρυμμένοι σε δώδεκα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου!  Είστε έτοιμοι να τους ανακαλύψετε;

HIGHLIGHTS

Μερικές εξερευνήσεις μας που μπορεί να σε ενδιαφέρουν!