ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η εξερεύνηση είναι ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, ανακαλύψεις και φυσικά νέες εμπειρίες! 

Και τι γίνεται όταν αυτό το ταξίδι συνδυάζει το παιχνίδι με τον πολιτισμό; Τότε, σίγουρα έχεις συναντήσει το Exploration!

Το Exploration είναι το πρώτο κινητό παιδικό μουσείο στην Ελλάδα που ταξιδεύει συνεχώς παντού για όλα τα παιδιά! 

Με αποσκευές τα εκθέματα, τις συλλογές και τους ερμηνευτές μας, θα μας βρεις σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας να εξερευνούμε, να ανακαλύπτουμε και να παίζουμε!


 

Black History Month 2023

Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη "ιστορία";  
Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη "μαύρο"; 
Τι ιστορίες πιστεύεις ότι αφηγείται η "Μαύρη Ιστορία";

Ο Φεβρουάριος είναι ο «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» και παρέα με το Exploration Children's Museum θα γνωρίσουμε σημαντικούς Αφροαμερικάνους που συνέβαλλαν σημαντικά στην κοινωνία, την επιστήμη, την πολιτική, τη ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Φέτος, το θέμα είναι "Μαύρη Αντίσταση": Οι Αφροαμερικανοί έχουν αντισταθεί στη συνεχή καταπίεση που δέχονται σε όλες τις μορφές, ειδικά στη φυλετική τρομοκρατία του λιντσαρίσμστος, της λεκτικής επίθεσης των αστυνομικών δολοφονιών. Όλες αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζουν μια αξιοπρεπή αυτοκαθορισμένη ζωή σε μια δίκαιη δημοκρατική κοινωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέρα από αυτήν.

Όλο το μήνα Φεβρουάριο, παρέα με το Exploration, θα γνωρίσουμε σημαντικούς ανθρώπους της "Μαύρης Αντίστασης" και θα ανακαλύψουμε μαζί τους καθημερινές ιστορίες αγωνιστών. Ακολούθησέ μας στα κοινωνικά δίκτυα και στην ιστοσελίδα του Μουσείου και έλα να εξερευνήσουμε μαζί την Αφροαμερικάνικη Ιστορία.

HIGHLIGHTS

Μερικές εξερευνήσεις μας που μπορεί να σε ενδιαφέρουν!