ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η εξερεύνηση είναι ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, ανακαλύψεις και φυσικά νέες εμπειρίες! 

Και τι γίνεται όταν αυτό το ταξίδι συνδυάζει το παιχνίδι με τον πολιτισμό; Τότε, σίγουρα έχεις συναντήσει το Exploration!

Το Exploration είναι το πρώτο κινητό παιδικό μουσείο στην Ελλάδα που ταξιδεύει συνεχώς παντού για όλα τα παιδιά! 

Με αποσκευές τα εκθέματα, τις συλλογές και τους ερμηνευτές μας, θα μας βρεις σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας να εξερευνούμε, να ανακαλύπτουμε και να παίζουμε!


Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στην Αθήνα!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ελάτε να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να γνωρίσουμε την ιστορία του βιβλίου!

Το Exploration φτιάχνει βαλίτσες και ταξιδεύει στα σχολεία της Αθήνας με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε και προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να ανακαλύψουν μικρά και μεγάλα μυστικά του βιβλίου!

Από την εποχή την βραχογραφιών έως τα σημερινά ψηφιακά eBooks, το βιβλίο εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό μέσο επικοινωνίας. Αφηγείται ιστορίες ανθρώπων από το παρελθόν, καταγράφει επιστημονικές ανακαλύψεις, κουβαλά στη ράχη του την ιστορία και τον πολιτισμό, διαδίδει ιδέες και όνειρα. Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Τι ιστορίες συναντάμε μέσα σε αυτό; Πώς μπορεί ένα βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο; 

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε", μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν την αξία και τη σημασία του βιβλίου ως αντικείμενο στο πέρασμα των αιώνων. Με οδηγό την ίδια την Ιστορία, εξερευνούν το ρόλο του βιβλίου σε κάθε χρονική περίοδο και πως επηρέασε τα γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας: από την ανακάλυψη του αλφάβητου και του χαρτιού, την εξέλιξη της εικονογράφησης κατά τον Μεσαίωνα, το Διαφωτισμό και την επανάσταση της τυπογραφίας, μέχρι τις πολιτικές αναταραχές των Ναζί, την εξέλιξη των ειδών του Δαρβίνου και τις ψηφιακές εφαρμογές.

Το Exploration θα ταξιδέψει στα σχολεία της Αθήνας από τις αρχές του Μαρτίου έως και τον Απρίλιο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού). 

HIGHLIGHTS

Μερικές εξερευνήσεις μας που μπορεί να σε ενδιαφέρουν!