Το μουσείο σου

Παίζοντας με τις #συλλογές!

Το ήξερες ότι μπορείς να ανακαλύψεις τις συλλογές του Exploration από το… σπίτι σου;

20 αντικείμενα του Μουσείου βγήκαν από τα κουτιά τους και πόζαραν μπροστά στον φωτογραφικό μας φακό!  

Είστε έτοιμοι για εξερεύνηση; Γιατί το παιχνίδι των #1440 λεπτών  ξεκινά… τώρα!


Ένα διαδικτυακό παιχνίδι με τις συλλογές του Exploration σε περιμένει από τις 25 Μαρτίου έως και τις 28 Μαΐου 2020. Ανάμεσα στις αναρτήσεις του Μουσείου στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook και Instagram), θα εμφανίζεται μία φωτογραφία με τη λεπτομέρεια ενός αντικειμένου. Στόχος του παιχνιδιού; Να βρεις το αντικείμενο που κρύβεται στη φωτογραφία!

Πώς θα το ανακαλύψεις; Σε κάθε ανάρτηση δίνονται οδηγίες και μικρές «βοήθειες» που είναι σημαντικές για την εξερεύνησή σου! Ο βασικός κανόνας του παιχνιδιού είναι να ψάξεις οπουδήποτε μπορείς (βιβλία, χάρτες, ιστοσελίδες, εγκυκλοπαίδειες, ταινίες) και φυσικά να ρωτήσεις οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς σου (ακόμα και από τη τηλέφωνο!). Μη ξεχάσεις να συγκρίνεις την φωτογραφία του Μουσείου με διάφορα αντικείμενα που έχεις στο σπίτι σου. Μόλις ολοκληρώσεις την έρευνά σου, γράψε την απάντησή σου ως σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία (με τη βοήθεια ενός μεγάλου!). 

Ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου για όλα αυτά; Μα φυσικά είναι #1440 λεπτά από την ώρα που θα δημοσιευθεί η φωτογραφία! Γιατί μόλις περάσουν τα #1440 λεπτά… θα αποκαλυφθεί η απάντηση!

Τι μπορείς να κάνεις, αφού δεις την απάντηση; Βρες παρόμοια αντικείμενα που έχεις στο σπίτι, φωτογράφησέ τα και στείλε τα στο Μουσείο με mail ή με μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. Με τις φωτογραφίες των αντικειμένων που θα στείλεις, θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί το δικό μας ψηφιακό παιδικό μουσείο! 

Ανακάλυψε στις φωτογραφίες παρακάτω, τις συλλογές που έχουμε ήδη φτιάξει από αντικείμενα που μας έχουν στείλει επισκέπτες του Μουσείου μας. 

Το παιχνίδι φυσικά συνεχίζεται! Είσαι έτοιμος;