ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η εξερεύνηση είναι ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, ανακαλύψεις και φυσικά νέες εμπειρίες! 

Και τι γίνεται όταν αυτό το ταξίδι συνδυάζει το παιχνίδι με τον πολιτισμό; Τότε, σίγουρα έχεις συναντήσει το Exploration!

Το Exploration είναι το πρώτο κινητό παιδικό μουσείο στην Ελλάδα που ταξιδεύει συνεχώς παντού για όλα τα παιδιά! 

Με αποσκευές τα εκθέματα, τις συλλογές και τους ερμηνευτές μας, θα μας βρεις σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας να εξερευνούμε, να ανακαλύπτουμε και να παίζουμε!


Πολιτιστικές Διαδρομές Ιούλιος 2024 - Εξερεύνηση στην πόλη του Ηρακλείου! 

Συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι οι εξερευνήσεις στην πόλη του Ηρακλείου παρέα με το Παιδικό Μουσείο Exploration! Παιδιά και γονείς περπατούν τα στενά της πόλης του Ηρακλείου, εξερευνούν, παίζουν και ανακαλύπτουν την ιστορία και τον πολιτισμό της. Αυτό τον μήνα ακολουθούμε τον Θεό των Θεών σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, ενώ με τη βοήθεια του νερού ανακαλύπτουμε το παλιό σύστημα ύδρευσης της πόλης μας!  

ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ | Τετάρτη 17 & 24 Ιουλίου
Νύμφες, τρίτωνες, λουλούδια, δελφίνια, ιππόκαμποι … ένα θαλάσσιο βασίλειο κρύβεται στα στενά της πόλης του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τις ιστορίες του νερού του Χάνδακα; Ελάτε να μεταμορφωθούμε σε νερουλάδες και να εξερευνήσουμε τα μνημεία του νερού, να ακούσουμε μύθους και θρύλους και να αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά της αρχιτεκτονικής!

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ | Παρασκευή 19 & 26 Ιουλίου
Ο βασιλιάς των θεών ταξιδεύει εσπευσμένα στο νησί της Κρήτης! Ο λόγος; Μα.. επειδή χάθηκαν όλοι οι θεοί από του Ολύμπου την κορυφή! Ένας δυνατός νότιος άνεμος φύσηξε για τα καλά στον Όλυμπο και από τότε όλοι οι θρόνοι έμειναν αδειανοί. Ελάτε μαζί μας σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην πόλη του Ηρακλείου! 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.

HIGHLIGHTS

Μερικές εξερευνήσεις μας που μπορεί να σε ενδιαφέρουν!