Σε βενετσιάνικα νερά

(online διαδρομή)

Online Θεματική διαδρομή - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες

Διάρκεια: 60’ - 90' | Τοποθεσία: Πόλη Ηρακλείου | Σημείο Εκκίνησης: Ενετικό Λιμάνι


«15 Δεκεμβρίου, 1548

Ο ύπνος μας διακόπτεται από την σειρήνα του πλοίου. Αυτή τη φορά δε μας καλεί για δουλειά. Σηκώνομαι αμέσως από το κρεβάτι και αντικρίζω το χαμόγελο του συντρόφου μου Μπέρτο: "Επιτέλους φίλε μου! Φτάσαμε! Το πιστεύεις;"

Φτάσαμε! Πετάγομαι από την καμπίνα και τρέχω προς το κατάστρωμα. Μπροστά στα μάτια μου απλώνεται το μεγαλύτερο λιμάνι του Βενετσιάνικου στόλου στη Μεσόγειο!»

Ο Τζιοβάνι, ένας νεαρός Βενετός στρατιώτης, μάς ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν, τότε που η Κρήτη ήταν η «Βενετία της Ανατολής». Μέσα από τις σελίδες του ημερολόγιού του, ανακαλύπτουμε το παλιό λιμάνι του Ηρακλείου, τον πέτρινο γίγαντα και όλα τα μυστικά του βενετσιάνικου στόλου.

Είστε έτοιμοι να αποβιβαστούμε με τον Τζιοβάνι;

  • Η θεματική διαδρομή απευθύνεται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. 
  • Η συγκεκριμένη θεματική διαδρομή πραγματοποιείται μόνο διαδικτυακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. 
  • Παρέχονται αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής. Το εκπαιδευτικό υλικό και οι δράσεις της διαδρομής παρέχονται διαδικτυακά και έγκειται στην ευχέρεια της ομάδας για την υλοποίησή τους. 
  • Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον ενδιαφερόμενο για δέκα (10) ημέρες.