Οικογενειακές εξερευνήσεις στην πόλη του Ηρακλείου!

Το Παιδικό Μουσείο Exploration υποδέχεται τους επισκέπτες του με νέες εξερευνήσεις στην πόλη του Ηρακλείου!  

Ελάτε να γίνουμε τουρίστες στην πόλη μας και να την ανακαλύψουμε μέσα από το παιχνίδι!

Το Exploration, ανταποκρινόμενο στα νέα μέτρα προστασίας της υγείας, προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα – πολιτιστικές διαδρομές σε υπαίθριους χώρους και προσκαλεί γονείς και παιδιά να εξερευνήσουν μαζί την ιστορία της πόλης. Με αφορμή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά. 

Διαλέξτε τη θεματική που σας αρέσει περισσότερο και ελάτε με την παρέα σας να περπατήσουμε μαζί την πόλη του Ηρακλείου:


«Το κυνήγι των 12 Θεών»

Δώδεκα θεοί σας περιμένουν κρυμμένοι σε δώδεκα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι να τους ανακαλύψετε; 

ανακαλύψε περισσότερα >> 


«Μια δερμάτινη τσάντα μάς αφηγείται…»

Μία ξεχασμένη δερμάτινη τσάντα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και στο χώρο. Ποια ιστορία κουβαλά μαζί της;

ανακαλύψε περισσότερα >> 


«Σε βενετσιάνικα νερά» (online διαδρομή)

Ο Τζιοβάνι, ένας νεαρός Βενετός στρατιώτης, μάς ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν, τότε που η Κρήτη ήταν η Βενετία της Ανατολής. Είστε έτοιμοι να αποβιβαστούμε μαζί του;

ανακαλύψε περισσότερα >> 


«Ξύλινη Τάμπια – Αναμνήσεις μιας ζωής» (online διαδρομή)

Περπατώντας στα καλντερίμια της Αγίας Τριάδας, η κυρά Αγγέλα θυμάται ανθρώπους, περιγράφει αγαπημένα μέρη, μάς αφηγείται τη δική της ζωή. Ποιες ιστορίες θα μάς αφηγηθεί;

ανακαλύψε περισσότερα >> *Οι θεματικές διαδρομές απευθύνονται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα. 

*Το Παιδικό Μουσείο Exploration δίνει την ευκαιρία στις οικογένειες να συμμετέχουν σε μια διαδρομή είτε με την καθοδήγηση ενός ερμηνευτή, είτε διαδικτυακά (online διαδρομές) πραγματοποιώντας τη διαδρομή μόνοι τους μέσα από ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή, την ημέρα και την ώρα που οι ίδιοι επιθυμούν. 

* Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης στο mail info@exploration.gr και στο τηλέφωνο +30 6948 822 622.