Μια δερμάτινη τσάντα μάς αφηγείται

Διαδρομές Πόλης

Θεματική διαδρομή - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες

Διάρκεια: 90’ - 120' | Τοποθεσία: Αγία Τριάδα | Σημείο Εκκίνησης: Εκκλησία Αγίας Τριάδας


Μία ξεχασμένη δερμάτινη τσάντα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και στο χώρο. Ποιο είναι το περιεχόμενό της; Ποια ιστορία κουβαλά μαζί της;

Ελάτε να ταξιδέψουμε στη συνοικία της Αγίας Τριάδας τότε που ήταν γεμάτη κόσμο, μαγαζιά, ταβέρνες, εργοστάσια. Ο Μανωλιός, ένας ταμπακιάρης της περιοχής, θα θυμηθεί ιστορίες παλιές, θα μας πάει στο εργοστάσιο που δούλευε, θα μας δείξει τις ομορφιές της γειτονιάς του, αλλά και τις δυσκολίες της ζωής. Μαζί του θα εξερευνήσουμε παλιά εργοστάσια της περιοχής, θα μετρήσουμε και θα σχεδιάσουμε κτίρια, θα ανακαλύψουμε φαρμακευτικά μυστικά, ενώ θα αγναντέψουμε την υπέροχη θέα από τον Κόλπο του Δερματά.

Το ταξίδι αυτό, όμως, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, κινδύνους, αλλά και… παγίδες! Είστε έτοιμοι να ανοίξουμε την τσάντα;


  • Η θεματική διαδρομή απευθύνεται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα. 
  • Η διαδρομή πραγματοποιείται δια ζώσης και με καθοδήγηση από ερμηνευτή του Μουσείου.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση.
  • Τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υλοποιήσετε τη διαδρομή αποκλειστικά μόνοι σας ή με την δική σας παρέα (συγκεκριμένη ημέρα και ώρα), παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Η κράτηση είναι απαραίτητo να γίνεται τρεις (3) ημέρες νωρίτερα από την επιθυμητή ημέρα.