Παιχνιδιάρικα Κλικς | Έκθεση φωτογραφίας παιδιών

Ποιο είναι το αγαπημένο σου παιχνίδι;

Πώς παίζεις με την οικογένειά σου στο σπίτι; Ποια παιχνίδια προτιμάς με τους φίλους σου;

Το παιχνίδι είναι η αγαπημένη σου ασχολία και ξέρουμε ότι γνωρίζεις τα πάντα για αυτό! Έτσι, αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε όλα του τα μυστικά με τη δική σου βοήθεια. Πώς; Μα φυσικά μέσα από τα… “Παιχνιδιάρικα κλικς”! 

Το παιχνίδι είναι το απαραίτητο στοιχείο στην ανάπτυξη ενός παιδιού, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του ζωής. Το παιχνίδι, άλλωστε, είναι και η θεμελιώδης βάση της φιλοσοφίας του Παιδικού Μουσείου Exploration: μέσα από το παιχνίδι εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε, πειραματιζόμαστε, γνωρίζουμε τον εαυτό μας, κατανοούμε τους γύρω μας. Το παιχνίδι είναι η δουλειά ενός παιδιού, και είναι η δική μας δουλειά!

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου Exploration είναι γεμάτο παιχνίδι, φωτογραφία και τέχνη! Τα παιδιά μαζί με το Exploration μεταμορφώνονται σε φωτογράφους με μία μοναδική αποστολή: να καταγράψουν με τον φωτογραφικό τους φακό τις καθημερινές τους στιγμές παιχνιδιού. Στόχος μας; Να δημιουργήσουμε την δική μας ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας που θα αφηγείται τις ιστορίες του παιχνιδιού μας!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά - μέσα από εικόνες, βίντεο, κείμενα, παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες - εξερευνούν την τέχνη της φωτογραφίας, γνωρίζουν έργα διάσημων φωτογράφων και ανακαλύπτουν μικρά και μεγάλα μυστικά της τέλειας φωτογραφίας! Φυσικά, το παιχνίδι δε σταματά εκεί! Στη συνέχεια, αναλαμβάνουν το ρόλο του επιμελητή και όλοι μαζί επιλέγουμε τα έργα της έκθεσης, γράφουμε λεζάντες και φτιάχνουμε την δική μας ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας!  


ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ

Ομαδική ψηφιακή φωτογραφική έκθεση των παιδιών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παιχνιδιάρικα Κλικς"

Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 | Διάρκεια: Καλοκαίρι 2021

Παραγωγή Έκθεσης | Φωτογράφοι | Επιμελητές: 

Γιούλα, Μάρω,Ορφέας-Άγγελος, Αργυρώ, Μαρία, Ανδρέας, Βασίλης, Σωκράτης, Ζωή, Αρετή, Βασίλης, 

Μάνος, Στάθης, Λένα, Χρήστος, Ελένη, Μυρτώ, Δανάη, Αγγελική Λ., Μαριάνθη, Μελίνα, Δημήτρης, Αγγελική Τ.

Συντελεστές Έκθεσης: Exploration Children’s Museum 

Συντονισμός | Επιμέλεια προγράμματος: Ιωάννα Αναγιάννη, Art and Cultural Mediation/Education 


Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των παιδιών και το Ιδιωτικό Νηπαιγωγείο-Παιδικό Σταθμό "Babyland" για την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους του Παιδικού Μουσείου Exploration που μας τίμησαν με την φωτογραφία τους στον τοίχο των προσκεκλημένων μας.


Exploration Children's Museum      ©Παιχνιδιάρικα Κλικς 2021