Το Exploration επισκέπτεται τον Άγιο Νικόλαο!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες

Το Exploration Children's Museum, το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στο παιδί και την οικογένειά του και έχει ως αποστολή να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης με αφορμή τον πολιτισμό. Με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές, το Exploration είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο και βρίσκεται παντού για όλα τα παιδιά της Κρήτης!

Σε λίγες ημέρες το Exploration ξεκινάει τις επισκέψεις του στον Άγιο Νικόλαο! Από τον Νοέμβριο και κάθε μήνα γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να ανακαλύψουν τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις!».

Τι γεύση έχει το λεμόνι; Πώς μυρίζει η κανέλα; Μα… τι ήχος είναι αυτός; Πόσο μαλακό είναι το σύννεφο; Με αφορμή το παιχνίδι, τα παιδιά θα πειραματιστούν με απλά καθημερινά αντικείμενα και μαζί με τους γονείς θα αναγνωρίσουν οικείους ήχους και λαχταριστές μυρωδιές, περίεργες υφές και νόστιμες γεύσεις. Εξερευνώντας τις συλλογές του Μουσείου, εξερευνούμε το σώμα μας και τις προτιμήσεις μας.

Στο Exploration Children’s Museum αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας.

Τα οικογενειακά μας προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών. Με αφορμή τα προγράμματά μας, γονείς και κηδεμόνες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους, να μάθουν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους και τη σχέση τους, να «χαθούν» μέσα στο παιχνίδι της ανακάλυψης μακριά από τους αντιπερισπασμούς της καθημερινότητας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο "Το Παιχνίδι της Χαράς" τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

•Σάββατο 2 Νοεμβρίου , ώρα 12.30 – 2.00 μμ: Οικογένειες με παιδιά από 3 έως και 4 ετών

•Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, ώρα 12.30 – 2.00 μμ: Οικογένειες με παιδιά από 2 έως και 3 ετών

•Σάββατο 25 Ιανουαρίου, ώρα 12.30 – 2.00 μμ: Οικογένειες με παιδιά από 1 έως και 2 ετών

•Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρα 12.30 – 2.00 μμ: Οικογένειες με παιδιά από 6 έως και 12 μηνών

Το κόστος συμμετοχής είναι 15.00e για κάθε οικογένεια (μέχρι και τρία μέλη) +5e κάθε επιπλέον μέλος. Η δήλωση συμμετοχής με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας και την ηλικία των παιδιών είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα για τυχόν αλλεργίες και διαλέξτε τα πιο άνετα ρούχα σας για να μπορούμε να κυλιστούμε στο πάτωμα, να λερωθούμε και να παίξουμε με χρώματα και διάφορα υλικά μαγειρικής!

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την πρώτη συνάντηση θα ξεκινήσουν στις 21 Οκτωβρίου στο Exploration Children’s Museum και στο mail info@exploration.gr. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum

www.exploration.gr | info@exploration.gr

+30 6948 822 622

Το Παιχνίδι της Χαράς

topaixniditisxaras@gmail.com | 2841 083395

Άγιος Νικόλαος