Πολιτιστικές Διαδρομές | Καλοκαίρι 2024

Πολιτιστικές Διαδρομές 2024

Παιδιά και γονείς περπατούν τα στενά της πόλης τους, εξερευνούν, παίζουν και ανακαλύπτουν την ιστορία και τον πολιτισμό της!

Οι πολιτιστικές διαδρομές είναι ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, μνημεία, φυσικά τοπία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος με στόχο να γνωρίσουμε τον τόπο μας μέσα από το παιχνίδι. Διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά. Είστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες παρέα με νέους ήρωες και ιστορίες;

Διαλέξτε τη θεματική που σας αρέσει περισσότερο και ελάτε με την παρέα σας να ανακαλύψουμε μνημεία, ιστορίες και ανθρώπους της πόλης, του νερού και της φύσης!

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΛΗΣ: Πόσο καλά γνωρίζουμε την πόλη μας; Τι μυστικά κρύβει; Με οδηγό την ίδια την πόλη μας, εξερευνούμε τα μνημεία της και αναγνωρίζουμε την ιστορία τους, ανακαλύπτοντας ήρωες, βασιλιάδες, θεούς και ανθρώπους του παρελθόντος! 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΝΕΡΟΥ: Πού βρίσκεται το νερό γύρω μας; Τι ιστορίες μάς αφηγείται; Ελάτε να περπατήσουμε τους δρόμους του νερού και να ανακαλύψουμε τον πολιτισμό και τις ιστορίες του που κρύβονται στα μνημεία της πόλης μας!

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΦΥΣΗΣ: Ποια είναι τα μνημεία της φύσης μας; Ποιους θησαυρούς κρύβουν; Με αφορμή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, παιδιά και γονείς εξερευνούν τα φυσικά τοπία και ανακαλύπτουν μικρά και μεγάλα μυστικά του θαυμαστού κόσμου της φύσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Και… η εξερεύνηση ξεκινά!