Παιδικό Μουσείο Exploration

Νέα σχήματα και χρώματα! Νέα ταυτότητα!

Tο Exploration, το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στο παιδί και την οικογένειά του. Σεβόμενοι την παιδική ηλικία, δημιουργούμε ειδικά μαθησιακά περιβάλλοντα με κύριο άξονα την πολιτιστική, φυσική και τεχνολογική κληρονομιά του τόπου μας. Μέσα από διαδραστικές και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, προσφέρουμε στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές, το Exploration είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο και βρίσκεται παντού για όλα τα παιδιά της Κρήτης

Το Exploration αποκτά σχήματα και χρώματα, ανανεώνοντας την εταιρική του ταυτότητα. Τρία σχήματα συμβολίζουν τις τρεις θεμελιώδεις αρχές του Μουσείου:

#Τρίγωνο #Παιχνίδι   #Ρόμβος  #Εξερεύνηση  #Κύκλος #Ανακάλυψη

#Τρίγωνο: Ένα από τα πιο αγαπημένα σχήματα των παιδιών και των παιχνιδιών! Άλλοτε το σχήμα του δηλώνει κάτι σταθερό και δυναμικό, άλλοτε μία κατεύθυνση.

#Ρόμβος: ένα τετράγωνο σε όρθια θέση. Άλλοτε το σχήμα του οριοθετεί το χώρο, άλλοτε θυμίζει πυξίδα που οδηγεί σε νέους προορισμούς.

#Κύκλος: το σχήμα που μας ενώνει και μας φέρνει πιο κοντά! Άλλοτε ο κύκλος συμβολίζει την ισότητα και την ομαδικότητα, άλλοτε υποδηλώνει το στόχο και την επιτυχία.

Με αφορμή ένα παιχνίδι σχημάτων και χρωμάτων, το Exploration Children's Museum καλεί όλα τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους και να ανακαλύψουν αντικείμενα και έννοιες συνδέοντάς τα με τα δικά τους βιώματα.

Με βασικό όχημα το παιχνίδι, το Exploration αποτελεί την έμπνευση των παιδιών!