Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020

Το Παιδικό Μουσείο Exploration γιορτάζει με τη ψηφιακή δράση #Εξερεύνηση στην πόλη!

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (European Heritage Days) γιορτάζονται κάθε χρόνο το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (25-27 Σεπτεμβρίου 2020). Αποτελούν μία πανευρωπαϊκή γιορτή που έχει ορισθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο την ανάδειξη και την προβολή της πολιτιστικής μνήμης. Ο θεσμός έχει ως πυρήνα την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύνδεσή της με τις κοινότητες που την μοιράζονται με φυσικό και άμεσο τρόπο.

Φέτος, γιορτάζονται για 24η χρονιά από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: η δια βίου μάθηση». Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Παιδικό Μουσείο Exploration γιορτάζει με τη ψηφιακή δράση #Εξερεύνηση στο σπίτι και προσκαλεί παιδιά και γονείς να εξερευνήσουν την πόλη του Ηρακλείου μέσα από το παιχνίδι!

Μία από τις βασικές υπηρεσίες του Exploration είναι οι θεματικές πολιτιστικές διαδρομές (walking tours), που δίνουν τη μοναδική ευκαιρία σε οικογένειες από όλο τον κόσμο να «περπατήσουν» την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου. Οι θεματικές διαδρομές είναι ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, μνημεία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος με στόχο οι επισκέπτες να γνωρίσουν την πόλη μας μέσα από το παιχνίδι. Διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά. Γονείς και παιδιά εξερευνούν μαζί την ιστορία της πόλης, ανακαλύπτουν τη φυσική και πολιτιστική της κληρονομιά, γνωρίζουν ανθρώπους του σήμερα και του χθες. 

Ελάτε, λοιπόν, να γίνουμε τουρίστες στη δική μας πόλη και να την ανακαλύψουμε… διαδικτυακά! 8 προορισμοί σε περιμένουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Exploration και σε προσκαλούν να τους επισκεφτείς, να διαβάσεις τις ιστορίες τους και να ξεκλειδώσεις τα μυστικά που κρύβουν!

Η #Εξερεύνηση στην πόλη είναι δωρεάν και βρίσκεται online στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου.