Κυριακή στο Μουσείο «Με τη μηχανή του χρόνου»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια!

Το Παιδικό Μουσείο Exploration σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας "Κώστα Κοτσανά" προσκαλεί γονείς και παιδιά να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν τις τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων! 

Και πώς θα ταξιδέψουμε πίσω στο παρελθόν; Μα φυσικά… με μία χρονομηχανή! 

Και που θα την βρούμε αυτήν; Μα φυσικά… μέσα στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας!

Μία χρονομηχανή μας ταξιδεύει πίσω στην Αρχαία Ελλάδα, τότε που ο ελληνικός πολιτισμός αρχίζει να αναπτύσσεται. Κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, θα συναντήσουμε τον Ηρόδοτο να μας μιλάει για τον ιστορία, το Δημοσθένη να ρητορεύει και τον Πλάτωνα να διδάσκει τον Αριστοτέλη. Ανάμεσα στους αρχαίους Έλληνες, όμως, θα γνωρίσουμε και τον εφευρέτη των google maps, ενώ θα ανακαλύψουμε την αρχή της ιδέας του πρώτου αυτόματου πωλητή. Αλήθεια… ποιος είναι ο πρόγονος του κινητού τηλεφώνου; Ποιος εφηύρε τα πρώτα sms στον κόσμο; Πώς ήταν το ρομπότ της αρχαιότητας; 

Με αφορμή ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, εξερευνούμε την ιστορία της τεχνολογίας από τον αρχαίο κόσμο έως και σήμερα. Παρατηρούμε σημερινά gadgets και χρησιμοποιούμε αρχαίες εφευρέσεις, πειραματιζόμαστε και ανακαλύπτουμε όλα τα μυστικά της ελληνικής τεχνολογίας. Ελάτε να γνωρίσουμε την υπηρέτρια του Φίλωνος, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία και άλλες πολλές τεχνολογικές εφευρέσεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με τη μηχανή του χρόνου» απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 7 έως 12 ετών και θα υλοποιηθεί τις Κυριακές: 2 Φεβρουαρίου, 12.00μμ – 13.30μμ | 22 Μαρτίου, 12.00μμ – 13.30μμ | 5 Απριλίου, 12.00μμ – 13.30μμ και 24 Μαΐου, 12.00μμ – 13.30μμ

Διαλέξτε την Κυριακή που σας αρέσει και ελάτε οικογενειακώς να παίξουμε στο Μουσείο!

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας "Κώστας Κοτσανάς” και στο mail crete@kotsanasmuseum.com ή στο τηλέφωνο (+30) 2810220610 και (+30) 6934557648. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum | Σχεδιασμός – υλοποίηση προγράμματος

www.exploration.gr | info@exploration.gr

+30 6948 822 622

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

crete@kotsanasmuseum.com | 2810220610