ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε

Το Παιδικό Μουσείο Exploration υποδέχεται την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε

Ελάτε να κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και να ανακαλύψουμε μικρά και μεγάλα μυστικά του βιβλίου!


Καθετί που έκανε, σκέφτηκε, κέρδισε ή δημιούργησε η ανθρωπότητα, όλα αυτά βρίσκονται, 

σαν μια μαγική παρακαταθήκη, στις σελίδες των βιβλίων. Αποτελούν εκλεκτό κτήμα των ανθρώπων.

Τόμας Καρλάιλ


Από την εποχή την βραχογραφιών έως τα σημερινά ψηφιακά eBooks, το βιβλίο εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό μέσο επικοινωνίας. Αφηγείται ιστορίες ανθρώπων από το παρελθόν, καταγράφει επιστημονικές ανακαλύψεις, κουβαλά στη ράχη του την ιστορία και τον πολιτισμό, διαδίδει ιδέες και όνειρα.

Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Τι ιστορίες συναντάμε μέσα σε αυτό; Πώς μπορεί ένα βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο; Με οδηγό την Ιστορία, τα παιδιά εξερευνούν τους διαφορετικούς ρόλους που είχε το βιβλίο στο πέρασμα των αιώνων και κατανοούν τους τρόπους με τους οποίους επηρέασε την ανθρωπότητα. Λύνουν γρίφους, αποκρυπτογραφούν παλιά μυστικά και με αφορμή πρόσωπα και γεγονότα ανακαλύπτουν το βιβλίο ως ένα αντικείμενο αντιπροσωπευτικό του πολιτισμού μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου με mail στο edu@exploration.gr ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622 για να οργανώσουμε από κοινού μία ασφαλή και ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο σχολείο σας.