Το Exploration Children's Museum γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Το Exploration Children’s Museum ξεκινά τη δράση του γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. 

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου έρχεται από την Λιθουανία και συγκεκριμένα από τον εικονογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Kestutis Kasparavicius. “Τα βιβλία μας βοηθάνε να χαμηλώσουμε τους ρυθμούς μας”, λέει ο συγγραφέας. “Το σύμπαν ενός βιβλίου μπερδεύει όμορφα την πραγματικότητα με τη φαντασία. Και με τα βιβλία συμβαίνει άλλο ένα θαύμα: τα ίδια τα βιβλία «διαβάζουν» εμάς τους αναγνώστες. Η ζωή μας είναι ένα βιβλίο: με τα φύλλα του να μας μιλούν και τις λέξεις του να μας γοητεύουν”. 

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει εβδομάδα εκδηλώσεων με προγράμματα απευθυνόμενα σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, με στόχο την ανάδειξη του ως άνω μηνύματος. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων, φιλοξενεί το Exploration Children’s Museum με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βιβλίο: τα φύλλα που μιλάνε” για σχολικές ομάδες. Συγκεκριμένα, μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν γρίφους, να αποκρυπτογραφήσουν παλιά μυστικά και να εξερευνήσουν τους διαφορετικούς ρόλους που είχε το βιβλίο στο πέρασμα των αιώνων, κατανοώντας τους τρόπους με τους οποίους επηρέασε την ανθρωπότητα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στους χώρους της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, χωρίς κόστος συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιόητας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum

www.exploration.gr | info@exploration.gr

Δηλώσεις συμμετοχής:

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Κατερίνα Φραγκάκη, υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «Β.Δ.Β.»

2813409711 | fragkaki-k@heraklion.gr