Το Exploration επισκέπτεται τις Γούβες!

Το Exploration Children’s  Museum, το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στο παιδί και την οικογένειά του και έχει ως αποστολή να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης με αφορμή τον πολιτισμό. Με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές, το Exploration είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο και βρίσκεται παντού για όλα τα παιδιά της Κρήτης!

Τον μήνα Νοέμβριο το Exploration Children’s Museum επισκέπτεται τις Γούβες και το Κέντρο Λογοθεραπείας – Εργοθεραπείας «Λόγου Πράξεις» με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις!» για όλη την οικογένεια. 

Το Exploration προσκαλεί γονείς και μικρά παιδιά να ταξιδέψουν όλοι μαζί στον κόσμο των αισθήσεων. Τι γεύση έχει το λεμόνι; Πώς μυρίζει η κανέλα; Μα… τι ήχος είναι αυτός; Πόσο μαλακό είναι το σύννεφο; Με αφορμή το παιχνίδι, τα παιδιά θα πειραματιστούν με απλά καθημερινά αντικείμενα και μαζί με τους γονείς θα αναγνωρίσουν οικείους ήχους και λαχταριστές μυρωδιές, περίεργες υφές και νόστιμες γεύσεις. Εξερευνώντας τις συλλογές του Μουσείου, θα ανακαλύψουμε το σώμα μας και τις προτιμήσεις μας. 

Στο Μουσείο αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας. Τα οικογενειακά μας προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών. Με αφορμή τα προγράμματά μας, γονείς και κηδεμόνες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους, να μάθουν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους και τη σχέση τους, να «χαθούν» μέσα στο παιχνίδι της ανακάλυψης μακριά από τους αντιπερισπασμούς της καθημερινότητας. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Λογοθεραπείας – Εργοθεραπείας «Λόγου Πράξεις» την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 πμ – 13.00 μμ για οικογένειες με παιδιά από 2 έως και 3 ετών και τα αδέρφια τους! Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας και διαλέξτε τα πιο άνετα ρούχα σας για να μπορούμε να κυλιστούμε στο πάτωμα, να λερωθούμε και να παίξουμε με χρώματα και διάφορα υλικά μαγειρικής!

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Exploration Children’s Museum και στο mail: info@exploration.gr. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.