ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΛΙΚΣ

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου Exploration!


Ποιο είναι το αγαπημένο σου παιχνίδι;

Πώς παίζεις με την οικογένειά σου στο σπίτι; Ποια παιχνίδια προτιμάς με τους φίλους σου;


Το παιχνίδι είναι η αγαπημένη σου ασχολία και ξέρουμε ότι γνωρίζεις τα πάντα για αυτό! Έτσι, αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε όλα του τα μυστικά με τη δική σου βοήθεια. Πώς; Μα φυσικά μέσα από τα… “Παιχνιδιάρικα κλικς”! 

Το παιχνίδι είναι το απαραίτητο στοιχείο στην ανάπτυξη ενός παιδιού, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του ζωής. Το παιχνίδι, άλλωστε, είναι και η θεμελιώδης βάση της φιλοσοφίας του Παιδικού Μουσείου Exploration: μέσα από το παιχνίδι εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε, πειραματιζόμαστε, γνωρίζουμε τον εαυτό μας, κατανοούμε τους γύρω μας. Το παιχνίδι είναι η δουλειά ενός παιδιού, και είναι η δική μας δουλειά!

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου Exploration έρχεται γεμάτο παιχνίδι, φωτογραφία και τέχνη! Το Exploration προσκαλεί όλα τα παιδιά να γίνουν φωτογράφοι με μία μοναδική αποστολή: να καταγράψουν με τον φωτογραφικό τους φακό τις καθημερινές τους στιγμές παιχνιδιού. Στόχος μας; Να δημιουργήσουμε μία ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας που θα αφηγείται τις δικές μας ιστορίες παιχνιδιού!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από εικόνες, βίντεο, κείμενα, παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες να εξερευνήσουμε την τέχνη της φωτογραφίας, να θαυμάσουμε έργα διάσημων φωτογράφων και να ανακαλύψουμε μικρά και μεγάλα μυστικά. Φυσικά, το παιχνίδι δε σταματά εκεί! Στη συνέχεια, μεταμορφωνόμαστε σε επιμελητές και επιλέγουμε τις φωτογραφίες μας, γράφουμε λεζάντες, οργανώνουμε και στήνουμε την δική μας ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας!  

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ύστερα από την ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ η ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα του Μουσείου για έναν ολόκληρο μήνα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τον ψηφιακό κατάλογο της έκθεσης που θα περιέχει όλα τα έργα των παιδιών, πληροφοριακό υλικό και πολλές ακόμη εκπλήξεις!

Και πώς θα τα κάνουμε όλα αυτά; Μα φυσικά… μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας! Θα δημιουργήσουμε την δική μας ομάδα στον τεράστιο κυβερνοχώρο, όπου θα συναντιόμαστε και θα μοιραζόμαστε μηνύματα, mails, βιντεοκλήσεις, ιδέες, απορίες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!

Αν θέλεις και εσύ να γίνεις ένας από τους φωτογράφους του Μουσείου μας, δήλωσε τώρα τη συμμετοχή στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Exploration εδώ και ετοιμάσου για πολλά… κλικς! 

Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε! Εσείς;


Πληροφορίες και προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Τα παιδιά που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Παιχνιδιάρικα “κλικς!”, θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής εδώ.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι: 1.  η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής και 2. η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Προαιρετική προϋπόθεση είναι ο ενεργός λογαριασμός (ενός ενήλικα) στο facebook, όπου θα δημιουργηθεί ειδικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μία κρυφή ομάδα στο Facebook με όλους τους συμμετέχοντες, στην οποία θα υπάρχει πρόσβαση στο υλικό του προγράμματος. 
  • Πληροφορίες σχετικά με την διεξαγωγή του προγράμματος θα αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλωθεί. Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο των ανεπιθύμητων.
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 7 Απριλίου και διαρκεί για δύο εβδομάδες, οι οποίες περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες συναντήσεις.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο mail photo@exploration.gr ή στο τηλ. +30 6948 822 62.