Οικογενειακό πρόγραμμα στο Μουσείο Κοτσανά

Το Παιδικό Μουσείο Exploration γιορτάζει τη νέα του συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά 

με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια!

Δυναμική συνεργασία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στη μουσειακή εκπαίδευση, ξεκινά το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, το Παιδικό Μουσείο Exploration, μαζί με το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. Οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρώτο εκπαιδευτικό προγράμμα με τίτλο «Με τη μηχανή του Χρόνου». Με όχημα τη φαντασία και το πολιτισμό και με την αξιοποίηση εργαλείων από τη σύγχρονη μουσειολογία, το εν λόγω πρόγραμμα τοποθετεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη τεχνολογία και την εξέλιξη της. Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά από 7 έως 12 ετών και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Παιδικό Μουσείο Exploration, πάνω στην έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών» του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. 

Το πρόγραμμα «Με τη Μηχανή του Χρόνου» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων δράσεων του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, το Σάββατο 28/12/2019 και τη Κυριακή 05/01/2020 στις 12.00 το μεσημέρι.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Με τη Μηχανή του Χρόνου»: 

Πώς μπορείς να ταξιδέψεις πίσω στο παρελθόν; Μα φυσικά… με μία χρονομηχανή!

Και που θα την βρεις αυτήν; Μα φυσικά… στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας!

Μία χρονομηχανή μας ταξιδεύει πίσω στην Αρχαία Ελλάδα... και εξερευνούμε την ιστορία της τεχνολογίας από τότε έως σήμερα. Συναντάμε τον εφευρέτη του google earth, ενώ στέλνουμε μηνύματα με τα πρώτα emoticons του κόσμου. Ποιος είναι ο πρόγονος του κινητού; Πώς ήταν το ρομπότ της αρχαιότητας;

Παρατηρούμε σημερινά gadgets και χρησιμοποιούμε αρχαίες εφευρέσεις, ανακαλύπτοντας όλα τα μυστικά της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας. Ελάτε να γνωρίσουμε την υπηρέτρια του Φίλωνος, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία και άλλες πολλές τεχνολογικές εφευρέσεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου!

Διάρκεια Προγράμματος: 90’ 

Μελέτη - Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Παιδικό Μουσείο Exploration

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας "Κώστας Κοτσανάς” με mail στο crete@kotsanasmuseum.com ή τηλεφωνικά στα +30 2810220610 και +30 6934557648. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum: info@exploration.gr | +30 6948 822 622

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά: crete@kotsanasmuseum.com | 2810220610