Ελληνική Επανάσταση: Με τη ματιά του ιστορικού

Το Παιδικό Μουσείο Exploration υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα για τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού. Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το Exploration προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να μεταμορφωθούν σε ιστορικούς και να μελετήσουν ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας!

Πώς ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821; Ποιες μάχες καθόρισαν την πορεία της; Ποια πρόσωπα πρωτοστάτησαν; 

Και κυρίως… πώς τα γνωρίζουμε όλα αυτά;

Μέσα από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ελληνική Επανάσταση: Με τη ματιά του ιστορικού, τα παιδιά ανακαλύπτουν το επάγγελμα του ιστορικού και αναγνωρίζουν τα βασικά στάδια της ιστορικής έρευνας. Μελετώντας διαχρονικά όλα τα σημαντικά γεγονότα, ένας ιστορικός προσπαθεί να ερμηνεύσει το ρόλο των γεγονότων αυτών στην εξέλιξη του ανθρώπου. Πώς, όμως, ένας ιστορικός κάνει την έρευνά του; 

Με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, τα παιδιά μελετούν γραπτές πηγές και κείμενα, παρατηρούν αντικείμενα και πίνακες, συζητούν και διεξάγουν την δική τους ιστορική έρευνα. Ερμηνεύουμε τα ιστορικά γεγονότα και ανακαλύπτουμε τη σχέση του παρελθόντος με την τωρινή μας ζωή. Συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό ιστορικό παιχνίδι, δημιουργούμε όλοι μαζί την ιστοριογραμμή της τάξης μας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το Exploration θα ξεκινήσει να ταξιδεύει στα σχολεία από τις αρχές Οκτωβρίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου με mail στο edu@exploration.gr ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622 για να οργανώσουμε από κοινού μία ασφαλή και ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο σχολείο σας.