Το Exploration στον Άγιο Νικόλαο!

Το Exploration, το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στο παιδί και την οικογένειά του και έχει ως αποστολή να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης με αφορμή τον πολιτισμό. Με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές, το Exploration είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο και βρίσκεται παντού για όλα τα παιδιά της Κρήτης!

Το Exploration συνεχίζει τις οικογενειακές του συναντήσεις στον Άγιο Νικόλαο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Το Μουσείο προσκαλεί γονείς και βρέφη να παίξουν και να ανακαλύψουν τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις!».

Τι γεύση έχει το λεμόνι; Πώς μυρίζει η κανέλα; Μα… τι ήχος είναι αυτός; Πόσο μαλακό είναι το σύννεφο; Με αφορμή το παιχνίδι, τα παιδιά θα πειραματιστούν με απλά καθημερινά αντικείμενα και μαζί με τους γονείς θα αναγνωρίσουν οικείους ήχους και λαχταριστές μυρωδιές, περίεργες υφές και νόστιμες γεύσεις. Εξερευνώντας τις συλλογές του Μουσείου, εξερευνούμε το σώμα μας και τις προτιμήσεις μας.

Στο Exploration αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας. Τα οικογενειακά μας προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο "Το Παιχνίδι της Χαράς» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου (ώρα 12.30 – 2.00 μμ.) για οικογένειες με παιδιά από 12 έως και 24 μηνών και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου για οικογένειες με παιδιά από 6 έως και 12 μηνών.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15.00e για κάθε οικογένεια (μέχρι και τρία μέλη) +5e κάθε επιπλέον μέλος. Η δήλωση συμμετοχής με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας και την ηλικία των παιδιών είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα για τυχόν αλλεργίες και διαλέξτε τα πιο άνετα ρούχα σας για να μπορούμε να κυλιστούμε στο πάτωμα, να λερωθούμε και να παίξουμε με το νερό, τις υφές και τους ήχους!

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει στο Exploration, είτε στο mail info@exploration.gr είτε τηλεφωνικά στο +30 6948 822 622.

Λόγω της μικρής ηλικίας των παιδιών, οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.