"Παίζοντας με τις αισθήσεις" στις Μοίρες!

Το Exploration υποδέχεται το νέο έτος με νέες οικογενειακές εξερευνήσεις! Τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο επισκέπτεται τις Μοίρες και τους Μικρούς Δημιουργούς "Εν δράσει" με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά «Παίζοντας με τις αισθήσεις!» και το νέο του έκθεμα!

Το Exploration προσκαλεί γονείς και μικρά παιδιά να ταξιδέψουν όλοι μαζί στον κόσμο των αισθήσεων. Τι γεύση έχει το λεμόνι; Πώς μυρίζει η κανέλα; Μα… τι ήχος είναι αυτός; Πόσο μαλακό είναι το σύννεφο; Με αφορμή το παιχνίδι, τα παιδιά θα πειραματιστούν με απλά καθημερινά αντικείμενα και μαζί με τους γονείς θα αναγνωρίσουν οικείους ήχους και λαχταριστές μυρωδιές, περίεργες υφές και νόστιμες γεύσεις. Εξερευνώντας τις συλλογές του Μουσείου, θα ανακαλύψουμε το σώμα μας και τις προτιμήσεις μας. 

Στο Μουσείο αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας. Τα οικογενειακά μας προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών. Με αφορμή τα προγράμματά μας, γονείς και κηδεμόνες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους, να μάθουν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους και τη σχέση τους, να «χαθούν» μέσα στο παιχνίδι της ανακάλυψης μακριά από τους αντιπερισπασμούς της καθημερινότητας. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις!» θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο των Μικρών Δημιουργών "Εν δράσει" στις Μοίρες τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

• Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ώρα 5.00 – 6.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 2 έως και 3 ετών

• Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ώρα 5.00 – 6.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 3 έως και 4 ετών

• Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ώρα 5.00 – 6.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 2 έως και 3 ετών

• Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, ώρα 5.00 – 6.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 3 έως και 4 ετών

Παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα σε ποια οικογενειακή συνάντηση θέλετε να συμμετέχετε και αν τυχόν υπάρχουν αλλεργίες. Διαλέξτε τα πιο άνετα ρούχα σας για να μπορούμε να κυλιστούμε στο πάτωμα, να λερωθούμε και να παίξουμε με χρώματα και διάφορα υλικά μαγειρικής! 

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει στο Παιδικό Μουσείο Exploration με email στο info@exploration.gr ή τηλεφωνικά στο +30 6948 822 622. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.